Värme

När värmekostnaderna stiger hela tiden, så kan det vara bra att ha ett komplement till sin primära värmekälla. Både som komplementvärme och trivsel.

Kakelugnar

En kakelugn är en väldigt bra värmekälla, den behåller värmen väldigt väl oftast i flera timmar efter att man har eldat. De förhöjer också rummet de står i. Idag muras oftast inga nya kakelugnar in, oftast så renoveras enbart gamla kakelugnar eftersom de läcker eller så flyttas de till nya ställen.

Kaminer

Idag installeras kaminer, typ keddyinsatser, för dess goda verkningsgrad. De sprider sin värme väldigt snabbt i rummet och övriga huset. Det är vanligt att man sätter in insatskaminer i gamla öppna spisar för att öka verkningsgraden på sin eldning, oftast är detta en snabb installation.

Skorstenar

Skorstenar är något som oftast något som glöms bort. Det är inte förrän sotaren underkänner dem som något görs åt dem. Ett sätt att förlänga en skorstens ålder är att byta krona, det oftast först när denna har vittrat sönder som resten av skorstenen börjar förfalla. Ett tips om man inte själv vill gå upp på taket är att be sotaren kolla skorstenen. När du anlitar Pelle Fixare för att tillverka en ny skorsten så sätts den nya skorstenen på med hjälp av en mobilkran, skorstenen är redan murad på marken. Tack vare detta så kan du börja elda redan på kvällen. Vid behov monterar vi även in insatsrör i syrafast rostfritt stål.

Kontakta oss:

Besöksadress: Graningevägen 1, Sävsjö | Postadress: Box 147, 576 23 Sävsjö | Telefon: dagtid 0709-632 332, kvällstid 0382-611 81 | E-post: pelle_at_pellefixare.com